Improve your experience. We are very sorry but this website does not support Internet Explorer. We recommend using a different browser that is supported such as Google Chrome or Mozilla Firefox.

Upcoming events

Our upcoming events page promotes events, courses, and webinars that have been confirmed.
More events are added as confirmed.
Please check on a regular basis for an event in your location.

Clear filters

Live online events

June 2021

2PD points
2PD hours

Wed 16 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

  • Dargaville
Presented by
Matthew Farrant
  • Free

Wed 16 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

Health professionals with a special interest are welcome to attend. Cover of medications used in the care of diabetic patients, update on other medications on the horizon, focus on Jardiance due to its recent funding and how best to utilise this medication to improve out comes in patients. How it works, benefits, special authority, who it is ideally suited for one and what to look out for in terms of side effects and interactions.

Register More Information

17

Jun

Spirometry Update

Kerikeri

Limited places
4PD points
4PD hours

Thu 17 Jun 2021

12:45 PM - 5:00 PM (4 hours 15 minutes)

  • Kerikeri
Presented by
Steven Scriven
  • Free

Thu 17 Jun 2021

12:45 PM - 5:00 PM (4 hours 15 minutes)

Spirometry Update - for those Nurses that have completed their Spirometry training Steve Scrivens will be in attendance - works with McLaren Medical - EazyOne machine Contact Marilyn Dyer in the first instance: 021 711 567

Register More Information

18

Jun

Spirometry Update

Whangarei

Limited places
4PD points
4PD hours

Fri 18 Jun 2021

8:45 AM - 1:00 PM (4 hours 15 minutes)

  • Whangarei
Presented by
Steven Scriven
  • Free

Fri 18 Jun 2021

8:45 AM - 1:00 PM (4 hours 15 minutes)

Spirometry Update - for those Nurses that have completed their Spirometry training Steve Scrivens will be in attendance - works with McLaren Medical - EazyOne machine Contact Marilyn Dyer in the first instance: 021 711 567

Register More Information
2.5PD points
2.5PD hours

Fri 18 Jun 2021

One day only, one session available

  • Rawene
Presented by
Fiona Ross
  • Free

Fri 18 Jun 2021

One day only, one session available

To upskill the workforce to deliver appropriate nutrition messages to prevent and support improved management of long term conditions (LTC’s). To ensure that nutrition messages are in line with best practice recommendations.

Register More Information

Tue 22 Jun 2021

5:50 PM - 7:10 PM (1 hour 20 minutes)

  • Live online
Presented by
  • Free

Tue 22 Jun 2021

5:50 PM - 7:10 PM (1 hour 20 minutes)

Cornerstone/Foundation accredited This covers training requirements for criteria 1.3 ‘the general practice team has received training to implement the code in the last 5 years''. The Code extends to any person or organisation providing, or holding themselves out as providing, a health service to the public or to a section of the public - whether that service is paid for or not. March 2021 update - Accreditation requirements session needs to be completed once, and then at discretion of the practice

Register More Information

Thu 24 Jun 2021

10:00 AM - 12:00 PM (2 hours)

  • Whangarei
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Judith Hall
Helen Davis
  • Free

Thu 24 Jun 2021

10:00 AM - 12:00 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information

Thu 24 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

  • Whangarei
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Judith Hall
Helen Davis
  • Free

Thu 24 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information

Fri 25 Jun 2021

10:30 AM - 12:30 PM (2 hours)

  • Kerikeri
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Te Warati Ututaonga-Pawa
  • Free

Fri 25 Jun 2021

10:30 AM - 12:30 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information

Fri 25 Jun 2021

2:00 PM - 4:00 PM (2 hours)

  • Kerikeri
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Te Warati Ututaonga-Pawa
  • Free

Fri 25 Jun 2021

2:00 PM - 4:00 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information
2.5PD points
2.5PD hours

Wed 30 Jun 2021

One day - two sessions available

  • Dargaville
Presented by
Fiona Ross
  • Free

Wed 30 Jun 2021

One day - two sessions available

To upskill the workforce to deliver appropriate nutrition messages to prevent and support improved management of long term conditions (LTC’s). To ensure that nutrition messages are in line with best practice recommendations.

Register More Information
2PD points
2PD hours

Wed 30 Jun 2021

5:45 PM - 8:15 PM (2 hours 30 minutes)

  • Live online
Presented by
Amy Walpole
Kelly Innes
  • Free

Wed 30 Jun 2021

5:45 PM - 8:15 PM (2 hours 30 minutes)

Preparing for Cxbladder® testing in primary care

Register More Information
2PD points
2PD hours

Wed 30 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

  • Whangarei
Presented by
Amy Walpole
Kelly Innes
  • Free

Wed 30 Jun 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

Preparing for Cxbladder® testing in primary care

Register More Information

July 2021

Thu 1 Jul 2021

10:30 AM - 12:30 PM (2 hours)

  • Kaitaia
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Te Warati Ututaonga-Pawa
  • Free

Thu 1 Jul 2021

10:30 AM - 12:30 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information

Thu 1 Jul 2021

2:00 PM - 4:00 PM (2 hours)

  • Kaitaia
Presented by
Anthony Poutu
Maree Sharp
Te Warati Ututaonga-Pawa
  • Free

Thu 1 Jul 2021

2:00 PM - 4:00 PM (2 hours)

An update of the current state of Advance Care Planning in Northland, and introduction to He Waka Kakarauri, an equity process for Maori and ACP. Aimed at all health professionals and administration staff - all welcome and encouraged to attend

Register More Information
2PD points
2PD hours

Thu 1 Jul 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

  • Kerikeri
Presented by
Amy Walpole
Kelly Innes
  • Free

Thu 1 Jul 2021

6:00 PM - 8:00 PM (2 hours)

Preparing for Cxbladder® testing in primary care

Register More Information

Thu 8 Jul 2021

11:50 AM - 1:30 PM (1 hour 40 minutes)

  • Live online
Presented by
Hemaima Reihana-Tait
  • Free

Thu 8 Jul 2021

11:50 AM - 1:30 PM (1 hour 40 minutes)

We enjoyed our practice visits and breakfast with nursing teams prior to Christmas 2020. We learnt a lot about the good work that you are all doing. We want to stay connected and learn how we can innovate new responses within both the demands and limitations of our environment.

Register More Information
1PD points
1PD hours

Thu 8 Jul 2021

5:50 PM - 7:00 PM (1 hour 10 minutes)

  • Live online
Presented by
  • Free

Thu 8 Jul 2021

5:50 PM - 7:00 PM (1 hour 10 minutes)

Treaty of Waitangi - Implications for Healthcare  The Māori population; Te Tiriti o Waitangi  Principles and practical application

Register More Information

8

Jul
1PD points
1PD hours

Thu 8 Jul 2021

7:00 PM - 8:10 PM (1 hour 10 minutes)

  • Live online
Presented by
  • Free

Thu 8 Jul 2021

7:00 PM - 8:10 PM (1 hour 10 minutes)

Māori as a population experience significant health inequity in NZ. Evidence shows that Māori encounter considerable barriers to access and quality of healthcare Māori as a population experience significant health inequity in NZ. Evidence shows that Māori encounter considerable barriers to access and quality of healthcare  Māori population health and mortality  Barriers to access and quality of healthcare  How we can contribute to achieving health equity for Māori

Register More Information

13

Jul
2PD points
2PD hours

Tue 13 Jul 2021

One day

  • Rawene
Presented by
Lisa Hansen
  • Free

Tue 13 Jul 2021

One day

Cornerstone/Foundation accredited This covers training requirements for criteria 1.3 ‘the general practice team has received training to implement the code in the last 5 years''. The Code extends to any person or organisation providing, or holding themselves out as providing, a health service to the public or to a section of the public - whether that service is paid for or not. March 2021 update - Accreditation requirements session needs to be completed once, and then at discretion of the practice

Register More Information

Tue 13 Jul 2021

12:30 PM - 1:30 PM (1 hour)

  • Live online
Presented by
Carolyn Jones
  • Free

Tue 13 Jul 2021

12:30 PM - 1:30 PM (1 hour)

An update to to the programme prior to it going live August 2021. All GPs/ NPs/RNs in general practice and Maori Health providers; and laboratory staff are invited to attend. This is a follow on update from the introduction held earlier in May.

Register More Information

Tue 13 Jul 2021

6:00 PM - 7:00 PM (1 hour)

  • Live online
Presented by
Carolyn Jones
  • Free

Tue 13 Jul 2021

6:00 PM - 7:00 PM (1 hour)

An update to to the programme prior to it going live August 2021. All GPs/ NPs/RNs in general practice and Maori Health providers; and laboratory staff are invited to attend. This is a follow on update from the introduction held earlier in May.

Register More Information

Fri 16 Jul 2021

9:00 AM - 11:00 AM (2 hours)

  • Rawene
Presented by
Matthew Farrant
  • Free

Fri 16 Jul 2021

9:00 AM - 11:00 AM (2 hours)

Health professionals with a special interest are welcome to attend. Cover of medications used in the care of diabetic patients, update on other medications on the horizon, focus on Jardiance due to its recent funding and how best to utilise this medication to improve out comes in patients. How it works, benefits, special authority, who it is ideally suited for one and what to look out for in terms of side effects and interactions.

Register More Information

20

Jul
2PD points
2PD hours

Tue 20 Jul 2021

One day

  • Kaitaia
Presented by
Lisa Hansen
  • Free

Tue 20 Jul 2021

One day

Cornerstone/Foundation accredited This covers training requirements for criteria 1.3 ‘the general practice team has received training to implement the code in the last 5 years''. The Code extends to any person or organisation providing, or holding themselves out as providing, a health service to the public or to a section of the public - whether that service is paid for or not. March 2021 update - Accreditation requirements session needs to be completed once, and then at discretion of the practice

Register More Information

22

Jul
2PD points
2PD hours

Thu 22 Jul 2021

One day

  • Whangarei
Presented by
Mary-Claire Taffs
  • Free

Thu 22 Jul 2021

One day

Cornerstone/Foundation accredited This covers training requirements for criteria 1.3 ‘the general practice team has received training to implement the code in the last 5 years''. The Code extends to any person or organisation providing, or holding themselves out as providing, a health service to the public or to a section of the public - whether that service is paid for or not. March 2021 update - Accreditation requirements session needs to be completed once, and then at discretion of the practice

Register More Information

Press enter to see more results